Joyce Willemse

Artist Statement

“I believe in the fourth dimension, and in a fifth […]. This stems from the need to be reassured, to believe that one never loses everything and that there is something happening on the other side.” - “Coco Chanel”,
by Marcel Haedrich, Belfond, Paris, 1987 

  • Facebook - Joyce Willemse
  • Twitter - Joyce Willemse
  • Joyce op YouTube
  • Joyce op SoundCloud

Zolang ik mij herinner ben ik gedreven me op kunstzinnige wijze te uiten of een torentje van woorden te bouwen. Als kind danste, tekende en zong ik (verhalen). Ik zat graag met mijn handen in de klei. Of mjjmerde over levensvraagstukken, mensen (en hun beweegredenen), spiritualiteit (reïncarnatie) en de natuur. Wij begrijpen lang niet alles wat er te weten valt. Elk mens is een schakel in de ontdekking van 'de waarheid' en het verhogen van het bewustzijn. Mijn grootste drijfveer is mezelf uiteenzetten en ruimte kweken voor bezinning, vooral bij de (poëtische) installaties is dit een grondtoon bij de ontwerpen. Mensen ontvankelijk maken om de weg naarbinnen te gaan; de confrontatie met zichzelf. 

 

Mijn inspiratie vind ik in mijn innerlijke wereld. Iets wat ik in de natuur of op straat vind of maatschappijzorgen kunnen ook inspiratie geven. Soms is het beginnen en mezelf expressief uitdrukken. Tijdens het zoekproces naar de juiste vorm en beeldtaal, mix en experimenteer ik met materiaal. Ik werk met papier, stof, kranten, hout, koper, steen en metaal (brons). Er ontstaat eigen symbooltaal, zodat ik de essentie van mijn gedachte- en gevoelswereld kan blootleggen.